Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solarier och mikrovågor

Annons

Efter att WHO (Världshälsoorganisationen) i mars gick ut och avrådde alla under 18 år från att sola i solarier, följer nu de nordiska strålskyddsmyndigheterna efter, men skärper rekommendationerna ytterligare.

SSI och grannländernas myndigheter avråder alla människor från att sola i solarier, men speciellt unga personer som har svårt att bli bruna i den naturliga solen. Tidigare har SSI (Statens strålskyddsinstitut) avrått unga under 18 år från att sola. Anledningen till Världshälsoorganisationens påbud är den ökade risken för hudcancer när man utsätter huden för ultraviolett strålning.

När SSI börjar varna för något, som kan vara skadligt, så är det bara deras sätt att försöka förvilla allmänheten angående den verkliga orsaken till att så många människor börjar att få cancer. När de börjar få upp ögonen och har vaknat, då de ser att de inte kan göra något för att ställa allt till rätta igen, då är det för sent. Men för sent ska syndaren vakna, eller hur?

Då har de fått det som de vill, med alla master och liknande.

Då är det för dem att dra ner rullgardinen, sedan blir det inget mera, tror de. Då blir det för all framtid mörkt ett definitivt slut.

Då är det för dem, bara att stoppa in huvudet i mikrovågsugnen. Mikrovågor är inte farliga. Det finns inget vetenskapligt belägg för att strålning är farligt.

ELAISA

Mer läsning

Annons