Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökes: 1 000 bilister – Finnes: Möjlighet att testa kollektivtrafik gratis

Vad sägs om att prova på att åka kollektivt i en månad – helt gratis? Detta erbjudande kommer från Dalatrafik och Keolis som vill få fler bilister att välja att resa kollektivt i stället.
– Målsättningen är att ännu fler vanebilister ska få upp ögonen för kollektivtrafiken och vilja prova, säger Tomas Nordholm, marknadschef på Dalatrafik.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Så mycket tjänar hockeystjärnorna och tränarna i Leksand – en spelare sticker ut

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Så gör du när farbror blå är bakom dig – och då får polisen bryta mot reglerna

SÅ KÖPER DU PLUS

Omkring 1 000 bilister i Falun och Borlänge kommer inom kort att kunna provåka gratis med Dalatrafiks bussar under en månad. Aktiviteten är ett samarbete mellan Dalatrafik och bussentreprenören Keolis.

Bussentreprenören Keolis kör busstrafiken i Falun och Borlänge på Dalatrafiks uppdrag och står för finansieringen av testresenärsaktiviteten. Keolis har genomfört liknande aktiviteter på andra platser i landet med gott resultat.

Omkring 1 000 bilister i Falun och Borlänge kommer inom kort att kunna provåka gratis med Dalatrafiks bussar under en månad. Denna information landar snart i brevlådorna hos fler kommuninvånare.

– De som fått utskicket och är intresserade anmäler sig. Bland anmälningarna plockas ungefär 1 000 testresenärer ut. Testresenärerna väljs sedan ut efter hur deras nuvarande resmönster ser ut, säger Pär Karlsson, områdeschef på Keolis, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Kollektivtrafiken passar ju inte alla och vi vill att de som har bäst förutsättningar att kunna byta till bussen i första hand ska få testa. Vi tror att dagens busstrafik i Falun och Borlänge har mycket goda möjligheter att locka över fler bilister, säger Pär Karlsson.

Bilister i Falun och Borlänge (där bilden är tagen) kommer inom kort att få möjlighet att prova på att åka kollektivt gratis under en månad.

Dalatrafik skriver i pressmeddelandet att företaget, tillsammans med Borlänge och Falu kommun, under de senaste åren kontinuerligt har utvecklat trafiken i och mellan de båda städerna.

– Vi kan nu se att inställningen till busstrafiken stärks i Dalarna. Målsättningen med denna aktivitet är att ännu fler vanebilister ska få upp ögonen för kollektivtrafiken och vilja prova, säger Tomas Nordholm, marknadschef på Dalatrafik, i pressmeddelandet.

Informationen och ansökningsformulären kommer att skickas ut till 12 700 hushåll i Falun och Borlänge under vecka 42 och provåkarkorten kommer att skickas ut under vecka 46. Testresandet kommer sedan att pågå under november/december.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons