Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker ny arrendator

Annons

Det skrivs i en PM som kommunen fått av Gunnar Stålberg, tidigare ansvarig för Caravan Club of Swedens verksamhet. Stålberg har anlitats av kommunen för att göra en översyn av campingen inför beslutet om hur och av vem campingen ska drivas framöver.

Stålberg skriver att sett till konkurrensen om turister finns egentligen ingen intressant campingplats närmare än Sala söderut och Mellsta i Borlänge norrut. Campingen kan även bli attraktiv vintertid då det är nära till Romme Alpin, samt att vinterfiske och långfärdsskridskor på Ljustern kan locka.

Vissa råd om storleken på campingtomterna, om vikten av att hålla rent och snyggt, behovet av styrkan på elanslutningen med mera finns också i promemorian. Liksom att möjligheter ska finnas till att ta emot alla typer av camping, husvagn, husbil, tält, samt boende i småstugor.

Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts möte i veckan redovisades Stålbergs synpunkter och dessa blir viktiga när det gäller framtida utvecklingen av campingen.

-Vi har i investeringsbudgeten 350000 kronor för campingen nästa år, men vad som ska göras får vi ta ställning till i samråd med ny arrendator, förklarar kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c).

Inom kort kommer en annons där kommunen söker en arrendator till campingen.

Redan finns ett antal intressenter, men kommunen vill officiellt söka efter arrendator och därefter ta ställning till vem som blir ny arrendator. De som redan anmält intresse behöver inte komma in med en ny intresseanmälan.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons