Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökandet efter sanningen

Annons

Människan har i alla tider sökt svar, både i det stora och i det lilla. Vi har alla någon gång kommit på oss själva med att fundera över livet och universum, varifrån kommer de egentligen och vart är de på väg?

Svaren på dessa frågor och många andra rörande moral, etik och världsåskådning, kan och bör vara riktlinjen för människan. Därför anser jag att det absolut viktigaste under vår tid här på jorden är att söka svar på dessa stora frågor, och inte borttränga dem. Vad kan vara viktigare än den stora Sanningen?

Bara för att frågorna är stora bör vi inte glömma dem även om svaren är svåra att finna så bör vi inte sluta leta.

Många påstår kanske att sökandet efter sanningen är upp till var och en och att varje enskild individ måste hitta sina egna svar. Även om det kanske är så, tycker jag att det stora sökandet får alldeles för liten uppmärksamhet i samhället.

I stället för att lägga ner all energi på till exempel kändisar och deras meningslösa festande hit och dit borde medierna i stället fokusera på världsåskådning.

I stället för att lära ut Afrikas alla floder och en massa krångliga formler och ekvationer borde skolan lära ut olika filosofiska tankar och uppmuntra till meditation över tillvaron.

JOHAN, KRISTINEGYMNASIET

Mer läsning

Annons