Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia väljer friare i det 34:e Trollbröllopet

Annons

- Det här har jag drömt om ända sedan jag var liten och fick spela älva. Det säger Sofia Rågenklint, Äppelbokulla och välkänt tv-ansikte som i årets upplaga av Trollbröllopet med premiär i kväll spelar huvudrollen som Karin.

- Jag tror nog mest att hon längtat efter att få pussas med mig, säger Nils Masgård glatt medan han gör sig i ordning inför onsdagens generalrepetition.

Nils spelar rollfiguren Nisse som är den som slutligen vinner den sköna Karins hjärta i hård konkurrens med både troll och en flitigt uppvaktande Järnakarl med både stor rondör och penningpung.

- Eftersom jag varit med både som älva och som Rånda i ungdomen så trodde att jag kunde spelet i stort sett utantill när jag tackade ja, berättar Sofia.

Sedan regissören Marit Ädel översänt manuset blev Sofia ändå fundersam på om hon tagit sig vatten över huvudet.

- Jag ringde till Marit och sa att jag var tveksam men hon var helt bestämd över att jag skulle göra rollen så det var bara att lyda, säger Sofia.

Större delen av Trollbröllopet spelas på Äppelbomål, något som inte visade sig vara det enklaste trots att Sofia är uppväxt i byn.

- Jag har fått hårdträna tillsammans med mamma och mormor som båda pratar riktigt gammeldags Äppelbomål.

Premiären hålls i kväll och det blir föreställningar även under lördag och söndag. Förra årets spel sågs av drygt 2 700 betalande och arrangerande Äppelbo teateramatörer och Äppelbo hembygdsförening hoppas på minst samma uppslutning i år.

- Vi har blivit lovade fint väder under helgen så vi hoppas att publiken strömmar till i stora skaror, säger Mats Gyllenvåg i arrangörsstaben.

Årets upplaga av Trollbröllopet recenseras utförligare i morgondagens tidning.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons