Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia trivs på Rapport

Annons

Det var i våras som det kom ett telefonsamtal från Rapportredaktionen. De gav henne ett erbjudande om att jobba som redaktör och programledare i nattsändningarna.

Trots att hon jobbat på Sveriges television i Falun sedan 1993, så var hon lite smårädd och pirrig i magen den första sändningen i börjen av juli.

– Ja, jag var nervös, men det är ett så oerhört välsmort lagarbete på Rapport. Så jag kände mig ganska trygg trots allt.

Programlederi i nyhetsstudion är helt nytt för Sofia, men hon har jobbat med program framför kameran i Falun också. Bland annat har hon jobbat med programmet Trafikmagasinet.

– Jag har ju jobbat mycket bakom kameran också, på SVT Gävle-Dala i Falun. Där jobbade jag som redaktör och ansvarig för nyhetssändningarna.

Hon har ett öppet och trevligt sätt, och skrattar ofta.

Sofia Lindahl kommer från Åselby i Borlänge, och trivs väldigt bra där. Nu pendlar hon veckovis mellan Borlänge och jobbet i Stockholm.

– Jag vill helst inte flytta till Stockholm, för det är här i Borlänge jag trivs bäst. Det är ju här jag har min familj och mina vänner. Men jag ska jobba på Rapport hela hösten.

Programledarens roll i TV-sändningarna är att väcka intresse och att hitta texter som ger ett klart budskap. På Rapport har hon hela världens händelser att rapportera om.

– Det gäller att hålla sig uppdaterad om vad som händer under natten. Just nu så är det ju mycket negativa nyheter med bomber och så vidare. Men det är viktigt att hålla en balans mellan positiva och negativa nyheter. Ibland blir man så glad, som när IRA här om dagen bestämde sig för att lägga ner den beväpnade kampen, berättar hon engagerat.

Trots att hon jobbar mycket, så hinner hon med sina intressen också.

– Jag älskar att spela golf, och att vara tillsammans med vänner och bekanta. När jag är i Stockholm har jag hunnit med en och annan utställning också.

MARJA ANDERSSON

Mer läsning

Annons