Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södran i nya lokaler

Annons

I Hedemora har Södra Dalarnes Tidning ett drygt tiotal medarbetare fördelade på en redaktions- och en affärsannonsavdelning. I och med flytten ryms alla i samma lokaler. Tidigare var de spridda på två våningsplan.

Peter Gustavsson betonar att för en lokaltidning är närheten till centrum viktig för den framtida utvecklingen.

- En annan aspekt är att vi fyller upp ett tomt hus. Vi motverkar utarmningen av stadskärnan, fyller Peter i med.

För både reportrar och annonssäljare innebär det en bättre kontakt med centrala Hedemora och det företagande och föreningsliv som bedrivs där.

-Det här blir till det bättre. Det kommer att bli lättare att jobba när annons- och nyhetsavdelningarna kommer närmare varandra, säger Karin Englund, en av tre säljare som arbetar mot företagsmarknaden.

-För affärsannonsernas del blir det ett lyft att vara bland kunderna. Vi får ändamålsenliga lokaler som är handikappanpassade, fortsätter Karin Englund.

Per Fagerström, vd för Dalarnas Tidningar, uttrycker en tro på att tidningen är viktig för läsarna.

- Därför placerar vi hela tidningshuset centralt. Det är ett led i ett flertal stora satsningar på tidningen de senaste åren, menar Per Fagerström.

Södra Dalarnes Tidning blir de första hyresgästerna som flyttar in sedan Goodholms fastigheter tog över Konsumhuset.

- Jag försöker hitta hyresgäster som passar in i centrummiljön. Det ska vara stabila företag som kommer att finnas i stan en längre tid, förklarar Anders Goodholm.

Enligt fastighetsägaren finns det ett stort intresse för lokalerna och det företagshotell som nu ställs i ordning.

En trappa upp i fastigheten ställs nu utrymmen i ordning för tidningens verksamhet. Flyttlasset beräknas gå i slutet av maj.

KARIN PAULSSON

Annons