Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderåsen firade 30-årsjubileum med tårta och musik

Annons

Under torsdagen kalasades det i varje vrå vid Söderåsens ålderdomshem i Vansbro. 30 år har hunnit gå sedan hemmet stod inflyttningsklart.

Jubiléet firades med en dag full av aktiviteter. I övervåningens samlingssal avlöste en lång rad programpunkter varandra och naturligtvis frossades det i kaffe och tårtor. Äppelbo cittragrupp, Frälsningsarmén, Sigfrid och Alfred som gestaltades av Hasse Ström och Erik Munters, Spanjorerna, Musikskolans blåsargrupp och fiolgrupp samt Nåssångarna i Ladies & Gentles framträdde under de fyra timmar som firandet pågick.

I foajén hade en fotoutställning ställts iordning som visade många bekanta ansikten från de 30 år verksamheten varit i gång.

Bland de många besökarna fanns också ett stort antal före detta anställda som nu passade på att besöka sin forna arbetsplats.

Även verksamheterna vid Fenix och Dagcenter passade på att ha öppet hus och visa upp sina nya lokaler i den före detta terapiavdelningen.

- Det var otroligt roligt att vi fick så många besökare, säger Berit Brandt som var en av de ansvariga för firandet vid Söderåsen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons