Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna kraftsamlar i Ludvika – här är alla förstamajtalare i Dalarna

Socialdemokraterna satsar i år extra mycket i Ludvika på 1 maj, där nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, också har fått tillstånd att demonstrera. Socialdemokraterna planerar ett stort firande i stadsparken, där Peter Hultqvist kommer tala.

Annons
Peter Hultqvist i 2016 års förstamajtåg i Borlänge.

Socialdemokraterna firar årets 1 maj under parollen "Tillsammans för trygghet". Förstamajfirandet är partiets startskott på valkampanjen, och kommer uppmärksammas runtom i länet med demonstrationer och talare.

I Ludvika har förutom Socialdemokraterna också flera andra organisationer fått tillstånd att demonstrera i Ludvika på 1 maj, däribland nazistiska NMR.

– Vi firar i hela Dalarna, men kraftsamlar i år i Ludvika. Jag kommer själv tala i Ludvika. Självklart måste vi stå upp för demokrati och människors lika värde när nu våldsbejakande nazister också fått demonstrationstillstånd samma dag på nästan samma plats. Arbetarrörelsen står upp mot diktatur och rasism, säger Peter Hultqvist (S), försvarsminister och ordförande för Socialdemokraterna i Dalarna, i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons