Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchefen slutar

Annons

I torsdags kväll kontaktade socialchef Gunnel Gyllander Rättviks kommunchef Olle Nilsson för att berätta att hon slutar. Nytt socialchefsjobb väntar i Mora.

- Sedan jobbet blev ledig i Mora har det gått snabbt, säger hon.

De senaste fem åren har Gunnel Gyllander, 43 år, basat över socialförvaltningen i Rättvik. Under det nya seklet har kommunen genomdrivit flera tunga sparpaket, inte minst inom äldrevården.

- Det har varit tufft ibland. Kritiken har ofta varit hård. Svårast har det naturligtvis varit att genomföra neddragningar, säger hon.

Inför 2006 har socialbudgeten utökats. Nästa år ska äldrevården bland annat få fler äldrevårdplatser.

- Och i det läget känns lite synd att lämna jobbet när det tillförs nya pengar. Det känns också tråkigt att tvingas lämna alla duktiga medarbetare jag jobbat med under dessa fem år. Men fördelarna att byta jobb övervägde, säger hon.

Härjedalsbördiga Gunnel Gyllander flyttade till Mora för 20 år sedan. Som nyutbildad socialsekreterare arbetade hon ett år inom Mora socialförvaltning. Innan hon tillträdde socialchefsposten i Rättvik arbetade hon under flera år som ambulerande revisorkonsult för Komrev i Dalarna och Gävleborg.

Gunnel Gyllander slutar sitt jobb i Rättvik den 28 februari. Den 1 mars börjar hon sitt nya uppdrag i Mora. Vem som efterträder henne i Rättvik är ännu inte klart.

- Nu ska vi dra i gång vårt arbete med att rekrytera en ny socialchef i Rättvik. Det är i dagsläget svårt att veta hur lång tid det tar. Jag tycker att det är tråkigt att hon slutar, hon är väldigt duktig. Men det är bara att gratulera henne till det nya jobbet, säger kommunchef Olle Nilsson.

Mer läsning

Annons