Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Social samvaro med smygsport

Annons

- Harnässpelet börjar bli etablerat nu. Första gången ett sånt här evenemang genomförs är ingen gång, andra gången en vana och tredje gången en tradition.

Nu är det frågan om någonting ofrånkomlig, menade Bengt Erik Larsson, en av Gunnar Ehns medhjälpare vid genomförandet av arrangemanget.

Arrangemanget har växt till sig och från och med i år har man också genomfört en vintervariant, i Fjällberget, där sexorna slåss om den friska luften och placeringarna.

129 mer eller mindre entuisiastiska deltagare gjorde upp i sjukampen under lördagen, framhejade av uppskattningsvis 250 anhöriga som applåderade sina favoriter, fikade, käkade korv och hamburgare eller bara deltog i trivsamheterna rent allmänt.

Här kan man inte ens stava till ordet kommersialism. Det beror inte på dålig undervisning, snarare på att det är den sociala biten, samvaron som värderas högst och så har det varit sedan tre år tillbaka då Gunnar Ehn och Laine Hutter kläckte idén och genomförde premiären i regi av SMU vid Högbergskyrkan.

De pengar som kommer in av arrangemanget går oavkortade tillbaka till respektive klasskassa och kan med fördel generera flera trivsamheter för ungdomarna.

Att besöka Harnässpelet är inte bara trivsamt, det är lärorikt också.

Visste ni, exempelvis, vad en dogfight är?

Det låter som en blodig kampsport för hundar men Bengt Erik Larsson förklarar att dog egentligen ska läsas D mot G, David mot Goliat och helt enkelt nutidens variant av det vi gamlingar kallar kuddkrig. Där ser man.

Nå, men hur slutade då den mera sportiga avdelningen av evenemanget?

Sörviks skola belade första pris före fjolårets suverän Junibacken i tävlingen där alla är segrare.

Resultatlistan fick följande utseende:

1) Sörvik 104, 2) Junibacken 100, 3) Lorensberga (brunt) 97, 4) Marnäs 90, 5) Lorensberga (gult) 86, 6) Kyrkskolan (grönt) 80, 7) Kyrkskolan (rött) 71.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons