Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snuskig väntsal

Annons

Leksands kommun marknadsför sig som en vänlig, trivsam turistort, eller hur? Ni annonserar flitigt om stora evenemang i Ejendals arena, under Musik vid Siljan, filmfestival med mera. Men till vilka vänder ni er? Bara till de besökare som är bilburna antar jag, för oss som tänker på miljön och kanske inte ens har bil, kan ni väl inte ha så mycket till övers för, eller?

Nu tänker jag förstås på ert bedrövliga stationshus. Hur kan ni i kommunledningen godta något så förskräckligt som stationshuset? På nyårsdagen klockan 12.40 kom jag med mina barn till Leksands station och hade cirka 20 minuters väntan i duggregnet innan tåget skulle avgå.

Vi går glatt mot väntsalen och tror att vi där ska kunna sitta en stund i väntan på tåget. Det visade sig inte alls vara en väntsal för tågresenärer. Det är ju en värmestuga för - ja jag vet inte för vilka egentligen.

Obeskrivligt smutsigt, snus runt väggar och tak, sönderbränt papper på golvet, brand i papperskorg. Det luktade och såg för jävligt ut rent ut sagt. Kan det vara så himla dyrt att ha stationen bemannad någon timme före och eller efter avgång och sedan stänga helt. Och att hålla efter med städning åtminstone till stora helger och stora evenemang. Eller riv huset och ställ upp en väntkur liknande den som finns i Gagnef.

Nästa gång åker jag till Rättvik. Där har man förstått att det är viktigt att besökare till kommunen känner sig välkomna, även tågledes!

UTFLYTTAD - ÅTERVÄNDANDE LEKSING

Mer läsning

Annons