Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snowboardcamp för andra året

Annons

Under vecka tio kommer det att bli snowboardcamp i Tandådalen i Sälenfjällen.

Det är de tre tjejerna Anna Hellman, Sälen, Jennie Eriksson, Malung och Yajna Panes, Kiruna som ordnar det här arrangemanget enbart för tjejer för andra året. Arrangemanget är både till för nybörjare och för avancerade åkare.

Det var förra året som de tre tjejerna ordnade den första snowboardcampen i Tandådalen i Sälenfjällen. Ett arrangemang som blev mycket lyckat.

-Den här säsongen har vi bestämt oss för att det måste hända fler saker som riktar sig mot tjejer och actionsporter och har därför bestämt oss för att arrangera snowboardcamps för tjejer mellan 15 och 35 år. Det sker i Tandådalen under vecka tio och i Åre under vecka 16, säger Jennie Eriksson.

Det som kommer att skilja sig från liknande arrangemang är att man här kommer att satsa på säkerhet. Detta betyder att man bland annat kommer att ha utbildning om köldskador och lavinutbildning.

- Om man ska bli en bra skid-åkare handlar det om mer än snowboard och skidåkning. Det gäller också att ha kul och fokusen under de här dagarna kommer att vara att alla skidåkare ska kunna vara med och lära av varandra, säger Jennie Eriksson.

Företaget Inaction har några av landets främsta snowboardtjejer som tränare. De som arrangerar snowboardcampen har alla bakgrunder inom sporten.

Det kan nämnas att Anna Hellman tävlat på professionell nivå och Jennie Eriksson är skid- åkare, båda har de gått skid- och snowboardgymnasiet i Malung.

Candy Jam är Skandinaviens största snowboardevent för tjejer och tävlingen går i Åre den 21-22 april.

Till tävlingen i Åre i april kommer 20 av världens bästa tjejer att bjudas in. Även andra har möjlighet att vara med eftersom det blir ett öppet förkval. I finalen är det 30 som tävlar och det är cirka 10000 euro i prispengar.

Många världsnamn är redan klara för tävlingen i Åre. Bland annat kan nämnas förra årets vinnare Kjerst Buaas från Norge liksom de svenska proffsen Emelie Åkerblom, Anna Olofsson och förra årets bästa svenska i Candy Jam -Cecilia Larsen.

- Jag ser fram mot veckorna i Sälen och Åre och jag är övertygad om att var det succé förra året kommer det att bli ännu bättre den här gången, säger Malungstjejen Jennie Eriksson som finns med i arrangörsstaben.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons