Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snodd från Vansbro på nätet

Annons

Webbtidningen, som främst inriktar sig på ungomar, drivs som ett projektarbete inom skolan.

- Vi ska försöka att skriva om allt det som ungdomar är intreserade av, säger Maria Bäck som i huvudsak har ansvaret för resor, mat och frisyrer.

Huvudansvaret för den tekniska delen har Linda Granath och Johan Larsson. Johan får sköta sin del på distans eftersom han nyligen flyttat till Karlstad. Övriga i redaktionen är Jenni Forselius som ansvarar för nutidsfrågor.

Kärlek, sex och annat som rör förhållanden bevakas i nära samarbete med ungdomsmottagningen av Annica Johansson. Binta Kinteh är kändisvimmelreporter och filmkritiker. Ida Sylwan är sportreporter och Hanna Tallskogs område är hälsa, kropp och själ. Lars Johansson ansvarar för mode samt recenserar skivor. En gång i veckan ska tidningen uppdateras och målsättningen är att nå ut över hela landet.

- Vi försöker nu få andra ungdomssajter att skriva om oss så att så många som möjligt ska hitta till våran webbtidningsida, säger Linda Granath.

De nio redaktörerna har satsat en tusenlapp för regitreringen av namnet och platsen på internet. Skolan ställer upp med den utrustning som behövs. Digitalkamera, scanner och tre datorer.

En utvärdering ska göras efter sex månader för att se om tidningen fått någon genomslagskraft och den som är nyfiken på innehållet kan knappa in sig på adressen: www.gummisnodd.com

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons