Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snö och minus gav julefrid

Annons

De flesta gårdar i dalgången i Malungs kommun lystes upp med marschaller under julnatten. Och Malungsborna har verkligen firat julen på rätt sätt. Inga orosmoment utan det har varit en fin och fröjdefull jul överallt.

I Malungs kyrka var det mer än tre hundra personer som kom för att vara med under midnattsmässan och på julaftonens morgon var det många barnfamiljer som hade kommit för att vara med då julkrubban byggdes upp.

Det var Gunilla Skottsborg som höll i årets julkrubba och här medverkade också barnkören och Maria Ganlund spelade.

Vid midnattsmässan senare på julaftonen deltog bland annat kyrkokören och på julottan tidigt på juldagens morgon var det kyrkoherde Lars Häggberg som predikade. Hans-Olof Malmén spelade trumpet och Maria Granlund orgel. Det kom mer än hundra personer till den tidiga julottan.

Det rappporteras också ha kommit många besökare vid de andra julottorna i Öje kapell. Tyngsjö kyrka, Yttermalungs kapell och Limas kyrka. I Lima kyrka medverkade Tonicakören, solisten Eva Gamborg-Nielsen sjöng och Erik Stengårds spelade trumpet och i Öje kapell där Malungs kyrkoherde predikade medverkade Mats Andersson med klarinett. I Tyngsjö kyrka och i Yttermalungs kapell predikade komminister Sune Ek och i kyrkan i Tyngsjö sjöng Gudrun Emgberg och Ann-Sofie Nilsson medan Yttermalungskören medverkade i Yttermalungs kapell.

Det var också en och annan som kom med häst och släde och i Grönland i centrala Malung stötte tidningen ihop med ett ekipage som kom med häst och släde efter sitt kyrkliga besök.

Sammanfattningsvis kan man säga att det den här julhelgen varit fler besökare än på många år och alla kyrkliga arrangemang har lockat många besökare.

Julhelgen år 2001 går till historien som en av de finaste julhelgerna på många år kantad av snö, kyla, ljus och värme och fina kyrkliga arrangemang.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons