Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart redo för Kent

Annons

Under helgen började tio man, de flesta engelsmän, att bygga jättetältet på Sportfältet.

Under turnén används tre olika tält, alla hyrda i England. Varje tält tar från 4-5 dagar upp till en vecka att bygga och lika lång tid att riva.

Det största tältet med en kapacitet på cirka 20 000 personer reses bara på tre platser, förutom i Göteborg för en vecka sedan i Stockholm och Oslo. De två andra tälten alternerar mellan de övriga orterna.

Tältet i Borlänge rymmer omkring 8 000 personer och Pange Öberg lovar att alla kommer att se lika bra även om det blir fullsatt. Scenen som byggs i jättetältet är drygt 45 meter bred.

Hundratals personer är engagerade i projektet. Enbart produktionen av ljud och ljus kräver sex trailers med utrustning. Tältet transporteras på tre trailers och det cirka 900 meter långa staketet som omgärdar konsertområdet på en trailer.

Restaurangtälten med inventarier fraktas på två lastbilar med släp. Dessutom behövs sex stora bussar för att transporten av de cirka 100 personer som sköter ljud, ljus, insläpp, servering och så vidare under konsertkvällen.

- Jag har jobbat med planeringen sedan i september och hittills har det fungerat jättebra. Vi har de bästa i Sverige på alla positioner, säger Thomas Knigge, områdesansvarig på United Stage Artist.

Varför valde ni Borlänge?

- När vi tittade på Sverigekartan såg vi att vi förutom storstäderna måste ha med Dalarna. Vår första tanke var att välja Falun och vi åkte runt och scoutade, men det blev till slut Borlänge.

- Dels för att evenemangschefen Håkan Rystedt redan från början visade ett stort intresse och en vilja att hjälpa till, och han har verkligen ställt upp i alla väder, dels för att vi här hittade den perfekta platsen, Sportfältet, säger Thomas Knigge.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons