Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snälla samhällsplågare

Annons

Går man 15 minuter från stan, in i skogen och sen pulsar 100 meter i djup snö, då skymtar det gula lilla huset där V.Ö.M.B håller till.

För cirka ett och ett halvt år sen började gruppen repa. Det var Henrik Palm på gitarr, Olle Mårt-hans på trummor och Olof Carlsson på bas som hade tröttnat på att göra ingenting. Varför de egentligen började, de har de ingen aning om, säger de och skrattar.

Olof Henriks slank också in i gruppen, som sångare och även Jocke Olsson på gitarr. De började då som ett coverband, men det slutade sedan med att de skrev en egen låt "Mr Burns".

Namnet V.Ö.M.B betyder kortfattat "We are satans people", men hela historien om namnet vill de inte avslöja. De hade även andra namn på förslag bland annat "Kokbok". Men kanske är ändå VÖMB mer passande?

De spelar death metal eller "död metal" som de hellre kallar det. Det blev inget smakprov, men musiken kan väl förknippas med skrik, vrål och ett jädrans ljud.

Texterna skriver Olof Henriks och musiken gör de andra. Låtarna handlar om samhällsplågor, Simsons, elände och yxmördare.

De har "nästan" släppt två demos, den andra är på väg. På Särimner i år gjorde de reklam för nya demon, med affischer och skivomslaget.

- Någon rev ner affischen. Ge tillbaks den!, säger bandmedlemmarna upprört.

De har en hemsida, men Olof smorde ihop den på en kvart så man ska inte förvänta sig för mycket. Men han försäkrar om att en ny sida är på väg.

Vem tillåter galna hårdrockare att repa här?

- Det är Varpgårdens förening som äger huset och vi är cirka 11 band som hyr in oss här och repar. Man är två band per lokal.

Vad är drivkraften att spela i ett band?

- Det är kul att spela hård musik. Och tycker man att idrott är skittråkigt, då måste man ju hitta på nåt annat.

Vad är är drömmen då?

- Öh?! Ha Iron Maiden som förband kanske, nej, men att få fler spelningar vore ju kul. Vi vill spela tills vi bryter armarna, säger de och skrattar.

HANNAH RISANDER

Mer läsning

Annons