Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb karriär för Carin

Annons

Carin kommer från Kvarnsveden, men redan som femåring flyttade hon till Mockfjärd. Där är hon uppväxt och har gått i skolan. Realskolan gick hon därpå i Borlänge.

- Sedan hörde jag att Elementhus i Mockfjärd sökte kontorister. Så jag gick en skrivmaskinskurs, sökte och fick jobb där.

Så småningom blev det sedan Daladdörren i Gagnef och i början på 70-talet kommunalhuset i Gagnef.

- Där fick jag min första kontakt med politiken, säger Carin. Och där träffade jag också Kjell, som jag sedan gifte mig med.

Kjell började studera i Uppsala, och Carin följde med. I Uppsala jobbade hon först på en VVS-firma och sedan på Uppsala Kommun.

1979 gick flyttlasset tillbaka till Dalarna. Och nu blev det Falun och sedan 1981 är det Sundborn.

- Från 1979 var jag hemma och tog hand om mina barn, berättar Carin. Det var knapert, och man fick lära sig att "vända på både kläder och pengar".

När barnen växte upp blev det nya arbetsplatser för Carin. Ett tag jobbade hon på Dalarnas Ishockeyförbund och sedan blev det först Kopparstaden och sedan näringslivskontoret på Falu Kommun. Och för två år sedan började hon på Falu Mark på Ingarvet.

Under tiden med växande barn engagerade sig Carin också i skolan. Föräldramöten och Hem och Skola. Men det var först 1996 hon tog steget att engagera sig politiskt.

Både hon och maken Kjell tog kontakt med socialdemokraterna i Sundborn.

Efter det tog det inte lång tid för Carin att bli ordentligt engagerad i partiet.

Redan sitt första medlemsår blev hon ordförande för Sundborns Socialdemokratiska kvinnoklubb och två år senare var hon både ersättare i kommunfullmäktige i Falun och ordinarie i skolstyrelsen.

Sedan 2001 har hon varit ledamot av kommunfullmäktige och sedan 2002 också ersättare i kommunstyrelsen i Falun.

Den kommande fyraårsperioden sitter hon ordinarie i både kommunfullmäktige och i skolnämnden och är som landsbygdsbo naturligtvis även engagerad i landsbygdsgruppen.

Hon har också varit engagerad i Sundborns Sockenråd.

- Och jag trivs både med mitt civila jobb och mina politiska uppdrag, säger Carin, som i år firar tioårsjubileum som synnerligen aktiv medlem inom socialdemokraterna.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons