Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygpremiär för bio på Aveny

Annons

Björn Bio har intagit Aveny som spel-plats för biografverksamheten.

Sedan en tid tillbaka har man låtit byta ut ett antal enheter på ljud- och projektionssidan och nu är nygamla biografen Aveny i gång igen.

En anledning till att Björn Wallgren varit intresserad av att även använda Aveny som biograf är publiktrycket som ibland uppstår när någon särskilt attraktiv film står på repertoaren och Star inte har möjlighet att ta in så stor publik.

- Vi såg ett exempel redan i går (onsdag) kväll när det var premiär på Narnia, häxan och lejonet. Då fylldes Star snabbt och man tvingades lägga in en extraföreställning på Aveny, berättar Leif Svensson på Folkets hus.

- Förändringarna, vad det gäller utrustningen, är inte av den sort att publiken lägger märke till den rent utsendemässigt, så på så sätt är det ingen revolutionerande förändring Aveny genomgått.

- Det blir dock intressant att få ta del av publikens reaktioner när det gäller förbättringar av ljud och bild.

- Ännu så länge har inga reaktioner hörts av, men så har det också ännu så länge varit frågan om en liten "smygstart", säger Svensson som givetvis hoppas på en förbättring för såväl Ludvikas biopublik som biografägarens möjligheter att ta emot ännu flera filmvänner.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons