Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smittande revyglädje

Annons

Det var många som trodde att lokalrevyn i Insjön var ett minne blott när nestorn Bert Mäx avled 1997. Sju år låg verksamheten nere, men sedan drog man i gång igen och i år är det femårsjubileum på nystarten.

I fronten finns nu Börje Karlsson och Gull-Britt Nisswandt som tillsammans med de övriga i ensemblen som bäst håller på att sy ihop årets nummerrevy.

-Vi har aldrig haft så många lokala revynummer som i år, berättar Börje Karlsson.

-Det händer en hel del både här i bygden och ute i världen som vi bara måste kommentera!

Var så säker att gänget på bänken vid fyrvägskorsningen kommer att leverera flera sanningar liksom den cyklande finnen. Änglarna på molntappen har däremot fått pension och huruvida Gull-Britt Nisswandt sin vana trogen kommer att tappa det ena klädesplagget efter det andra får publiken se på plats.

Tolv personer är de på scenen i år och som vanligt finns där plats för såväl gammal som ung, nykomlingar och återvändare.

Göran Roth och Annelie Linder är tillbaka i Humlans surr igen och nya i kupan är Mats Olsson och Lena Sandström, sångare från Falun samt ungdomarna Britta Deras och Therese Öhman.

Unge Mattias Källgård är med för andra året och Gull-Britt Nisswandt stod på scenen första gången för 51 år sedan! Börje Karlsson och Lars-Erik Rönnkvist hör till det garvade gänget liksom stommen bland sångarna Peter Dahlqvist och Sara Hedström.

Fotnot: Fredagen den 9 februari är det premiär.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons