Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storfiskare trollade

/
  • Feta fiskar. Trollingfiske är knappast en publiksport. I varje fall inte för de landkrabbor som rustade med plastkassar småfajtades om de rejäla gäddor och gösar som tävlingsfiskarna trollat upp ur Norra Barken.

Annons

Motsatsen representerades av Team Big Bang från Elgerås som klarade konststycket att kamma noll båda dagarna.

Av de lokala entusiasterna placerade sig Ludvikateamet Trassel på en andra plats med 20,35 kilo i totalvikt. Från Smedjebacken lyckades Team Larsson bäst och trängde in sig på 15:e plats med exakt 12,03 kilo fisk.

Fiskelyckan varierade kraftigt. Visserligen drogs det upp fler fiskar än de som fanns med vid invägningen. Men regeln att oavsett om det handlar om öring, lax, gädda eller gös ska minimilängden vara 50 centimeter medförde att flera fångade exemplar fick lov att släppas tillbaka i sjön.

För exempelvis Jesper Jacobsen från Ludvika gick det inte riktigt som hans teamnamn utlovar, Fisk Hver Gang.

- I lördags drog vi inte upp en enda. Men i dag på söndagen fick vi tre gäddor, och hade en fjärde med fram till båten innan den släppte.

Vad som gick snett den här gången kan han bara gissa sig till. Jesper konstaterar dock att de senaste trollingturerna på Norra Barken gått dåligt för hans vidkommande.

Kanske är det dags att flika in ett "nästan" i teamnamnet. Med sina fem kilo gädda slutade teamet på en 37:e plats.

Tilläggas kan att sammanlagt 54 trollingteam kom till start.

Mer läsning

Annons