Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchefen: Katthemmet gör ett bra jobb

Annons

Socialchefen Lennart Ströberg vill inte hamna i en situation där människor och katter ställs mot varandra.

Även om han inte vill kommentera fallet med den gamle mannen och dennes 16 katter medger han dock att föreningen Bergslagskattens kunskaper kom väl till pass även för socialtjänsten.

-Och det är ingen tvekan om att man på katthemmet gör ett bra jobb, säger socialchefen.

När det gäller socialens behov av lägenheter för övergångs- eller korttidsboenden ser däremot Lennart Ströberg ingen möjlighet att låta katthemsverksamheten vara kvar på Hovslagaregatan. Två hus med totalt åtta lägenheter är aktuella för den sociala verksamheten.

Två av lägenheterna är sedan tidigare upptagna av förvaltningen. Här bedrivs olika former av verksamhet som bland annat vänder sig till missbrukare.

I en tredje lägenhet har i dagsläget Lärarförbundet sin lokalexpedition. Men det finns uppgifter om att expeditionen ska flyttas upp till Stegelbackens skola.

Det skulle betyda att socialen sammantaget kan disponera sex lägenheter för tillfälliga boenden.

Socialförvaltningen har däremot inget akut behov av lägenheterna. Men när väl behoven uppstår vill man undvika en situation där platser måste köpas på annat håll förklarar Lennart Ströberg.

-Det kan handla om allt från en tusenlapp till två tusen kronor per dygn och plats. Och det klarar vi inte med vår budget, vi måste kunna jobba mer på hemmaplan.

När det gäller katthemmet anser socialchefen att det är viktigt att den får bra lokaler.

- Eftersom vi inte behöver lägenheterna i dagsläget så kommer i alla fall inte vi trycka på för att katthemmet ska ut.

KÄLLA:BERGSLAGSKATTEN HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons