Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedjebackens resultat stärks med ytterligare en miljon

Kommunalrådet Fredrik Rönning (S) har flera gånger under hösten flaggat för kommunens strålande ekonomi.

Annons

Kommunalrådet Fredrik Rönning (S) bör kanske bjuda på tårtkalas igen eftersom kommunens ekonomi blir allt starkare.

Efter tisdagens kommunstyrelsemöte har han anledning att göra det igen.

Enligt den senaste budgetuppföljningen som täcker in oktober månad ser det redan hyfsade resultatet för 2016 – på strax över 20,5 miljoner kronor – kunna spädas på med ytterligare en miljon.

– Med ett par månader kvar av året är prognosen att vi får ett resultat på 21,7 miljoner – och det kan nog bli ännu lite bättre, säger Fredrik Rönning belåtet.

Det är framför allt familje- och utbildningsnämnden som svarar för "tillskottet", genom ett beräknat överskott som stigit från 1,4 till 2,6 miljoner.

Samtidigt stannade dock omsorgsnämndens räkneverk på minus 300 000 kronor den sista oktober. Det ser inte kommunalrådet som något större bekymmer.

Han pekar på att det gynnsamma ränte- och skatteläget i kombination med en befolkningstillväxt i kommunen bäddat för det goda resultatet.

Familje- och utbildningsnämndens vice ordförande, Thomas Björnhager (S), säger i en kommentar att en anledning till att "hans" nämnd väntas redovisa ett ökat överskott beror på ett minskat behov av familjehemsplaceringar.

– Och anledningen till det är familjestödsverksamheten. Enligt vår bedömning är det arbete som våra två familjestödjare gör mycket värdefullt.

– De går in i ett tidigt skede när problem uppstår och kan i många fall undvika de både kostsamma och uppslitande placeringarna i familjehem.

Läs även: Strålande tider för Smedjebackens ekonomi – resultatet väntas landa på 20 miljoner kronor

Läs även: Smedjebackens plan: investera närmare 100 miljoner fram till 2019

Mer läsning

Annons