Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedjebackens Manskör håller på sina traditioner

Traditioner är till för att hållas.
Så också i Smedjebacken där Smedjebackens Manskör nu återigen bjuder in till sin sedvanliga Novemberkonsert.
–Denna gång framträder vi tillsammans med sångerskan Maria Bergman som har sina rötter här, säger körens Roger Örbell.

Annons

Det är lördag 25 november som Smedjebackens Manskör kommer att ta sig ton i Norrbärke kyrka i Smedjebacken. Körens Novemberkonsert är en sedan länge en uppskattad och välkommen hösttradition i Smedjebacken.

I år bjuder man på såväl "gamla godingar" som nya inslag.

– Vi kommer framför allt att framföra traditionella fyrstämmiga manskörsklassiker uppblandat med nyare kompositioner av vår dirigent Staffan Carlsson, avslöjar Roger Örbell, en av sångarna i manskören.

Till konserten har kören också bjudit in en särskild gäst. Denna gång handlar det om sopransångerskan Maria Bergman, baserad i Stockholm, men med rötterna i Smedjebacken. Att hon kan närvara är något kören sätter stort värde på.

– Vi vet att Maria alltid ställer upp bara hon har tid. Den här gången fick vi förvisso leta lite i almanackan efter lämpligt datum, men Marias medverkan ser vi fram emot, inte minst då hon kommer att framföra några egna musikstycken, säger Roger Örbell.

Smedjebackens Manskör har i tre månader slipat formen inför konserten som alltså hålls i Norrbärke kyrka kl 16 den 25 november.

– Kyrkorna i såväl Norrbärke som Söderbärke har en mycket bra akustik som gör att ljudet "hänger kvar" längre än i vanliga lokaler, så passa på och kom och njut av vacker sång och musik, avslutar Roger Örbell.

Smedjebackens Manskör uppträder tillsammans med sopranen Maria Bergman i Norrbärke kyrka den 25 november. Foto: Privat
Sopranen Maria Bergman är bördig från Smedjebacken och kommer under konserten att bjuda några egna musikstycken. Foto: Arkiv

Mer läsning

Annons