Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedjebacken: Medborgarcenter ska inrättas i kommunhuset

Invånarna i Smedjebackens kommun ska nästa år få tillgång till samhällsinformation och myndighetskontakter på ett och samma ställe.

Annons

I kommunhuset ska det nämligen inrättas ett medborgarcenter.

Idén bottnar i en gemensam motion från Miljöpartiet och Vänsterpartiet som kommunfullmäktige skickade vidare för utredning vid sitt junisammanträde.

Och vid kommunstyrelsens senaste möte stod det klart att partiernas förslag föll i god jord.

– Medborgarcentret kommer att smyga igång under 2017, säger kommunstyrelsens ordförande/kommunalrådet, Fredrik Rönning (S).

– Vi har ju en duktig och kunnig personal i receptionen/telefonväxeln, så det blir en grund att bygga vidare på, tillägger han.

För att komma igång har kommunstyrelsen inför 2017 skjutit till 500 000 kronor extra som en förstärkning till det så kallade dialoguppdraget i det planerade medborgarkontoret/centret.

Enligt Fredrik Rönning kommer medborgarcentret innebära en stärkt och lättillgänglig samhällsservice som vänder sig till alla kommunens invånare – med ett extra fokus på ungdomar:

– I centret ska man kunna få kontakt med exempelvis försäkringskassan, och på sikt även med arbetsförmedlingen. Sedan tidigare finns ju polisen i kommunhuset, en halv dag i veckan.

Mer läsning

Annons