Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seniormässan 2010 - laddad med politik och hjälpmedel

Annons

En av aspekterna har varit arrangörsstaben. Den stora grupp som med gemensamma krafter tidigare år jobbat med mässan splittrades ifjol.

- Det fanns en osäkerhet om det skulle bli någon mer mässa, berättar Hans Pettersson.

Själv har han varit med från början och hör tillsammans med Leif Bladh till SKTF-pensionärerna som från början kläckte idén om mässan. Men Hans Pettersson är också medlem i pensionärsorganisationen PRO, vars båda föreningar i kommunen slutligen meddelade att de hoppar av arrangemanget.

- I vintras tog vi från SKTF initiativet till att bilda ett annat samarbetsorgan, "Seniorer i samverkan".

- Tanken var att alla pensionärsföreningar skulle vara representerade i ett informellt forum som skulle kunna jobba med lite av varje, som exempelvis seniormässan.

- Alla hakade på till en början, utom den finska PRO-sektionen. Och sedan blev det som sagt så att PRO hoppade av helt.

Hans Pettersson har ingen egentlig förklaring till varför en av "hans" föreningar klev av. Men han tror att man kanske tyckte att det fanns nog med arbetsuppgifter att ägna sig åt.

Hur som helst blir mässan av med SKTF, SPF och Kommunalfackets pensionärer som arrangörer. Det dessutom på en dag som har valts med stor omsorg, lördagen den 18 september - dagen innan valet.

- Det här gör att årets mässa blir lite annorlunda. Vi har bjudit in alla partier för att besökarna ska kunna ställa sina frågor.

Vidare kommer årets upplaga också att erbjuda en större satsning på olika hjälpmedel. Landstinget Dalarnas hjälpmedelscentral från Borlänge medverkar bland det närmare 40-tal utställare som anmält sitt intresse för mässan.

Hans Pettersson tillägger att precis som ifjol kommer säkerligen den aviserade strandbyn att intressera många:

- Dessutom lär det bli en del information om ombyggnaden av Vasatorget.

- Mässan kör som vanligt igång klockan 10.00 och pågår till 15.00.

Tilläggas bör att bland attributen ingår självfallet servering av såväl lunch som kaffe.

Mer läsning

Annons