Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljer en lokal och köper en annan

/
  • Trött företagare. Nu har Esko Junttila sålt det sista i det han ville avveckla av sina fastigheter, Demialokalen. Istället har han köpt det som kallas Luhr-garaget för att ha sina bärgningsbilar i.  Foto: Peter Ohlsson

Annons

För något år sedan hade Esko Junttila ett otal bollar i luften samtidigt. Han fanns med i ett otal företag och hade fastigheter som han hade mer eller mindre bruk för. Bland annat ägde han den forna baptistkyrkan en period, innan han sålde den i våras.

Han hade ansvaret för Bil och Traktor och Bengts bilservice, dessutom ingick Falck bilbärgning i åtagandet. Där handlar det inte bara om bilbärgning, utan även om biltransporter av kvaddade bilar och hyrbilar som ska i retur till uthyraren.

Till detta ska läggas att han sedan drygt tio år var ägare till ABS reklam och gravyr.

Nu har han avvecklat det mesta, Bil och traktor är sålt liksom verkstadsdelen i Bengts bilservice. Detta såldes till Thomas Svensson som äger Smedjebackens vulkcentral. han har flyttat sin verksamhet till Gunnarsområdet.

Även reklamföretaget ABS är sålt och den verksamheten hade Junttila flyttat från Gunnars innan försäljningen.

Kvar till sist var bara den forna Demialokalen på Gunnarsområdet och även den har han nu sålt. Köpare är Jerry Kardell, som driver Smedjebackens maskinservice. han har i dag sin verksamhet på Jobsbovägen i Smedjebacken och sysslar med maskinbearbetning och trimning av tävlingsmotorer.

Det är dock oklart när han kommer att flytta sin verksamhet till Gunnarsområdet.

Kvar av allt har Esko Junttila bilbärgningen och biltransporterna och för att få ändamålsenliga lokaler till detta har han köpt det som tidigare var Luhr-garaget. Senaste ägare är dock Johs Möller, ett företag som sysslar med grävmaskiner och som nu avvecklat sin verksamhet i Smedjebacken. Lokalerna är på cirka 1500 kvadratmeter.

- Jag kommer att behöva långt ifrån allt och har redan ett flertal hyrtesgäster som jag tar över och jag kommer att hyra ut ytterligare delar av lokalerna, säger Esko Junttila.

Det han har för avsikt att disponera själv är tvätthall, smörjhall och verkstad.

- På det här viset kan vi ha våra fordon och stå inne och slipper åka ut med nedisade och kalla bilar, säger Esko Junttila.

Några stora planer för framtiden har han inte just nu i varje fall.

- Jag är trött och behöver vila ett tag innan jag hittar på något nytt, summerar Esko Junttila.

Mer läsning

Annons