Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO: Vi ställdes åt sidan

Annons

Men så långt som till att det uppstått en öppen konflikt mellan pensionärsföreningarna PRO å den ena sidan och SPF tillsammans med SKTF på den andra vill inte Kjell Midér gå.

- Men vi skickade en skrivelse till SPF där vi förklarade att vi var fortsatt intresserade att arrangera mässan. Fast det verkar man inte ha brytt sig i.

Kjell Midér medger dock att i ett avseende "hoppade" PRO-föreningarna av. Det gäller det informella samarbetsorganet "Seniorer i samverkan":

- Vi bedömde att det här skulle leda till dubbelmöten inför exempelvis sammanträdena i kommunala pensionärsrådet, en sorts överorganisation som vi tyckte kändes onödig.

- Det går ju att föra informella samtal ändå om exempelvis kommunens budget, utan att hålla möten för mötets skull, resonerar Kjell Midér.

Han nämner att den situation som uppstått kommer att tas upp på såväl föreningens styrelsemöte den 15 september som det kommande samrådsmötet med PRO Söderbärke och den finska PRO-gruppen.

Kjell Midér försäkrar att oavsett vad som hänt kommer vare sig han eller någon annan av medlemmarna att bojkotta mässan:

- Det är ett bra arrangemang, så vi kommer att gå dit som vanliga besökare. Fast nog hade det varit kul om vi haft en uppgift också.

Han tillägger att nästa månad kommer han att diskutera genom saken med SPF-basen Alf Werner.

Mer läsning

Annons