Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen lottar ut tolv lägenheter

/
  • Lottdragning. Polismannen Anders Moen drar namnet på den person som får första tjing på de planerade tolv lägenheterna i kvarteret Solrosen. Marie Wilhelmsson och Rolf Bergkvist från Bärkehus skriver ner namnen på turordningslistan.

Annons

Att det efter alla rivningar finns ett stort sug efter nya bostäder råder det ingen tvekan om. För ganska exakt ett år sedan tvingades bostadsbolaget anordna en lottdragning på lägenheterna i det ombyggda Fridhem.

På onsdagsmorgonen var det dags igen. Den här gången handlade det om det högaktuella byggprojektet i kvarteret Solrosen. Av de 40 presumtiva hyresgäster som flaggat för sitt intresse att flytta in i den gårdslika miljön, som i den första etappen erbjuder tolv lägenheter, hade tio tagit ett steg till.

Nämligen att skriva sitt namn på den intresseanmälan som medförde att de deltar i lottdragningen och sagt sig vara beredda att teckna kontrakt.

Polisman Anders Moen var på plats i kommunens Företagarcenter för att förrätta lottdragningen och se till att allt gick rätt till. Bostadsbolagets vd Rolf Bergkvist och bostadsförmedlaren Marie Wilhelmsson skrev sedan ner namnen på den turordningslista som lottningen resulterade i.

Turordningen är viktig med tanke på de enskilda önskemålen - läget på lägenheten, på första eller andra våningen och om vederbörande vill ha en tvåa eller en trerummare. I den första etappen erbjuds åtta treor och fyra tvåor.

- Nio av dom som deltar i lottdragningen vill ha en trea, påpekar Rolf Bergkvist.

Tidigare har Bärkehus styrelse påpekat att innan man går vidare med projektet ska samtliga tolv lägenheter vara påtingade.

- Men nu har det släppts på den punkten. Har vi tio som är beredda att skriva kontrakt så räknar vi med att det inte blir några problem att hyra de återstående två lägenheterna.

Rolf Bergkvist är dock medveten om att det kan bli flera som efter lottdragningen väljer att dra sig tillbaka. Men han bedömer att detta troligen inte ger några bekymmer. Han tror att suget efter bostäder kommer att bestå.

I praktiken är processen redan igång. Anbudshandlingarna är redan utskickade. På det formella planet återstår dels att miljö- och byggnämnden kommande tisdag beviljar bygglovet.

Vid det laget ska fullmäktige redan under måndagskvällen ha drämt klubban i bordet för:

- att Bärkehus får bygga

- att kommunen svarar för lånekostnaderna för den del av produktionskostnaden som överstiger tio miljoner kronor

- att option för etapp 2 och 3 bifogas till anbudshandlingarna

- att kommunstyrelsen ges i uppdrag att dra i bromsen och utreda om det visar sig att prislappen är på väg att passera kalkylen på tolv miljoner kronor.

Senast den 16 maj ska hugade byggföretag ha lämnat in sina anbud. Och den 25 maj har Bärkehus styrelse sammanträde.

- Om allt klaffar ska vi samma dag besluta om vem som blir entreprenör, säger Rolf Bergkvist.

Flyter allt vidare som det är tänkt på papperet ska hyresgästerna kunna flytta in i Solrosen under det första kvartalet 2008.

Mer läsning

Annons