Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt möblemang auktionerades ut till hjälp för barnhemsby

Annons

- Frida Snell är en mina idoler. Jag hade en skiva med mig och lyssnade på henne under min tid som volontär i Indien, berättade Jonna Fallhagen.

Jonna hade själv ringt upp Frida Snell för att höra om hon ville ställa upp för den goda sakens skull.

För Jonna blev det extra njutningsfullt när Frida tillsammans med sin syster Anna sjöng på stora scenen på söndagseftermiddagen.

- Det blir lite norrländsk country, The saddest thing tar vi nu, sa Frida Snell.

Systrarna Snell bjöd på många vackra sånger, däribland Love hurts.

Efter dem var det Jonna Fallhagens tur att gå upp scenen och hon berättade inlevelsefullt om sin tid i södra Indien och hur hon upplevt stora klasskillnader.

Jonna åkte till Indien genom ett internationellt kulturutbyte men när hon blev väldigt sjuk fick hon ingen hjälp och hon bröt med organisationen. Senare kom hon i kontakt med "ridterapi för barn med funktionshinder".

- Barn kan bli lämnade vid barnhem redan som små, men barnhemmen är ofta överbelastade.

Stödgalan innehöll bland annat en auktion och den inbringade cirka 7 900 kronor.

- Jag är väldigt glad åt att Hägermans möbelhus i Smedjebacken skänkte stora delar av sitt kvarvarande sortiment till stödgalan. Det var helt nya möbler, tevebänk, mattor, lampor med mera till ett värde av 50 000 kronor, sa Fallhagen.

Auktionsutroparen Lennart Larsson från Ludvika var inte lika nöjd eftersom han ansåg att auktionsgodset hade kunnat inbringa mer. Men det var inte mer än 55 personer i bänkraderna och de hade betalt 100 kronor i inträde.

Sammanlagt blev det i alla fall en rejäl slant till projektet i södra Indien för barn med handikapp.

Mer läsning

Annons