Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordiska speldagen tros locka hundratals till Smedjebacken

På lördag den 19 november är det åter dags för Nordiska speldagen. Som vanligt är biblioteket i Smedjebacken ensamt i Dalarna om att delta i jätteevenemanget.

Annons

I den stora Nordentävlingen spelas ett spel via internet. Men det går också bra att spela gamla tiders brädspel. Som exempelvis

– Det här blir sjunde året som vi deltar och vi räknar med att det kommer cirka 250 deltagare till biblioteket här i Folkets hus. Mest ungdomar, förstås, men även vuxna i alla åldrar, säger bibliotekschefen Marie Larsdotter.

Nordiska speldagen anordnas på cirka 200 bibliotek och andra institutioner i Norden och det spel som ska spelas i år finns på adressen slither.io

– Vi delar ut presentkort i pris till de tre bästa och ettan är kvalificerad för att gå vidare och tävla mot de bästa i Norden. Vi har haft en tävlande, Joacim Bogsveen, som placerat sig på tredje plats i Nordentävlingen de två senaste åren. Jag hoppas han kommer hit och tävlar i år också, framhåller Larsdotter.

Spelet pågår mellan 10.00 och 14.00. Den som inte vill delta i den stora tävlingen kan spela olika typer av brädspel och tv-spel på biblioteket.

– Det är ett bra och roligt evenemang med koppling mellan spel och berättelser och böcker, säger bibliotekschefen som hoppas och tror att många spelsugna från hela länet är inställda på att tillbringa lördagen i Smedjebacken.

Mer läsning

Annons