Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nisses varuhus i Västerås ödelagt efter storbrand

Annons

- Det är mellandelen i varuhuset som förstörts vid branden och jag gissar att det är skador för cirka 100 miljoner kronor, säger Ingemar Berglund.

- Just nu är räddningstjänsten inriktad på att klara resten av varuhuset, vilket de förhoppningsvis kommer att göra, fortsätter Berglund.

På plats vid brandplatsen finns ett stort antal brandmän från räddningstjänster i hela Mälardalen och vid 19.30 tiden på onsdagskvällen var branden någorlunda under kontroll.

Nisses har nyligen köpt Hägermans möbelvaruhus i Smedjebacken och har för avsikt att etablera sig där under sensommaren. Men innan dess ska bland annat ett lager byggas och ett tält sättas upp för att användas som lager.

- Branden i Västerås påverkar inte våra planer för satsningen i Smedjebacken, den är en mycket viktig satsning för oss, men självklart kommer jag personligen inte att kunna engagera mig så mycket som jag skulle vilja, säger Ingemar Berglund.

Bengt Norrlén, näringslivsenheten i Smedjebacken, drar en lättnandens suck när han får beskedet att Berglunds satsning i Smedjebacken fortgår som planerat.

- Det är naturligtvis tragiskt för Berglund det som hänt och det kan jag inget annat än beklaga, men det är också skönt att satsningen fortsätter som planerat, den är minst lika viktig för oss, säger Bengt Norrlén.

Även kommunalrådet Leif Nilsson beklagar det som hänt och ska se på vilket sätt kommunen kan bidraga för att underlätta för Ingemar Berglund och Nisses.

Mer läsning

Annons