Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket folk trots regn

/
  • Midsommarfina. Många av barnen som var med vid midsommarfirandet på hembygdsgården hade rustat sig allt enligt vad traditionen bjuder, hembygdsdräkt och blomsterkrans på huvudet.
  • Olika stilar. Det är uppenbarligen olika stolar som gäller när det är dags att dansa runt midsommarstången vid hembygdsgården i Smedjebacken.
  • Starkt manskap. Med hjälp av ett utomordentligt starkt manskap blev det en barnlek att få upp midsommarstången vid hembygdsgården i Smedjebacken.
  • Hej och hå. Det krävdes både styrka, list och glada miner när midsommarstången vid hembygdsgården i Smedjebacken skulle upp.

Annons

hembygdsföreningen kunde räkna in cirka 500 betalande och till det ska läggas cirka 300 barn och besökare i folkdräkt som gick in gratis.

Med gemensamma krafter restes den ståtliga midsommarstången och därmed var det klart att inviga årets firande. Till lekledare hade bland annat Stefan Dorg utsetts och för den musikaliska underhållningen svarade Enar Eriksson, Eva Dahlström, Erik Kristoffersson och för sången Gunnel Gustavsson.

De som inte ville vara med i ringlekarna kunde roa sig med annat, bland annat fanns det fiskdamm för stora och små barn och sedvanlig lottförsäljning. Ingen behövde heller gå hungrig från festligheterna, det fanns både korv- och kafferservering och i ladan såldes det glass.

Bakom arrangemanget står Norrbärke hembygdsförening och detta är ett av föreningens stora arrangemang. Precis som många andra föreningar dras de med problemet att få folk som hjälper till.

- Vi är mest äldre som håller på och frågan är hur länge vi ska orka, men det går väl ett tag till, säger föreningens ordförande Anna-Lisa Persson.

Mer läsning

Annons