Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha sålt tobak utan att ha anmält detta – nu åtalas han

En man i Smedjebackens kommun ska ha sålt tobak i sin näringsverksamhet trots att han inte hade anmält detta till kommunen.
Nu åtalas mannen misstänkt för olovlig tobaksförsäljning. Det framgår inte av åtalet om han erkänner eller förnekar brott.

Annons

En man i Smedjebackens kommun ska ha sålt tobak i sin näringsverksamhet trots att han inte hade anmält detta till kommunen. Nu åtalas han vid Falu tingsrätt misstänkt för olovlig tobaksförsäljning.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stort utbrott av vinterkräksjuka – intagningsstopp på lasarettet

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 45-årsåldern och bosatt i Smedjebackens kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för olovlig tobaksförsäljning.

Enligt åtalet ska mannen, den 27 juni 2017, i sin näringsverksamhet i Smedjebackens kommun tillhandahållit tobaksvaror i form av råtobak till försäljning trots att han inte hade anmält detta till kommunen. Åklagaren skriver i åtalet att "gärningen är inte att anse som ringa".

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, fotografier som ska föreställa den aktuella tobaken samt en PM som ska styrka att mannen inte gjorde en ansökan om tobaksförsäljning till kommunen förrän två månader senare.

Det framgår inte av åtalet vilken inställning den åtalade mannen har till misstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons