Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mängder av glögg vid lyckad försmak i Gubbo

Stora skaror slöt upp vid helgens "Höstmarknad med försmak av jul" i Gubbo Folkets hus.
– Det har gått åt nästan 600 muggar, sade nöjda arrangörer vid 13-tiden på lördagen.

Annons

15 hantverkare delar på 20 bord. För att få vara med ska man vara bosatt i området mellan Gyltbacken och Born, upplyste Pia Stark Junttila.

Marknaden pågick några timmar under fredagskvällen och flera timmar på lördagen. Föreningen Gubbo hantverkare bjöd besökarna på alkoholfri glögg och med ledning av åtgången på muggar kunde man konstatera att marknaden varit välbesökt.

– Det har gått jättebra och många av oss har haft god försäljning, berättade Pia Stark Junttila, som själv sålde små tomtar tillverkade av piprensare.

Kuddar med bynamnet var något av det som Maria Höög lockade med vid marknaden i Folkets hus.

Anita Håkansson hade bjudit ut egengjord hjortronsylt, en produkt som tog slut, och även Maria Höög var nöjd med höstmarknaden.

– Jag har fått sälja mycket och fått flera beställningar. Jag är glatt överraskad över intresset, framhöll Höög.

Hon tillverkar och säljer saker som vantar, mössor, kuddar och julkulor med egenformad design inklusive sin personliga variant av dalakurbits.

3,5-åriga Lovisa Axiander var en av många yngre som gärna ville rida på 20-åriga ponnyhästen Chivas som leddes av Emilia Nordström från Ludvika Ridklubb.. I bakgrunden hästen Toblerone med besättning och förare.

Höstmarknaden anno 2016 var den 24:e i ordningen i regi Gubbo hantverkare, enligt Pia Stark Junttila, så om ett år kan såväl hantverkare som besökare se fram emot en jubileumstillställning.

Rickard Eriksson, vars mor Anette är medlem i Gubbo hantverkare, hade god sysselsättning med att fylla muggar med glögg och bjuda på pepparkakor. Besökare kom i en strid ström.

Mer läsning

Annons