Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läktarbråk i Smedjebacken

/

Annons

SFK har i dagsläget en läktarsektion. Nu behöver klubben en till. Man hade tidigare förhandlingar om att få låna en av Heros läktarsektioner. Ett tag såg det ut att lösa sig, men sedan ändrade man sig från Heros.

Christer Jakobsson förklarar:

- Vi har förklarat för dem att vi har gjort ett jättejobb med att svetsa fast ett staket på läktaren, som reklamskyltarna sitter på. Vi tycker att det är synd att skära sönder den. Vi fyller naturligtvis inte våra läktare, men de ger en fin inramning.

Erbjudandet från Heros är att fotbollsklubben får den läktare man redan har stående vid fotbollsplanen, plus en sektion som nu finns i Söderbärke.

- Heros fick alla dessa av valsverket för många år sedan. Det är bökigare att ta loss en sektion från oss än att hämta den i Söderbärke. Men jag förstår att de inte vill stöta sig med Söderbärke GoIF.

SFK:s ordförande Gunilla Andersson håller en låg profil.

- Det enda jag är intresserad av är att klubben får en till läktarsektion. Bollen ligger hos kommunen. De vet vilka behov vi har och de får lösa det här.

Fritidschefen Håkan Wallman säger att kommunen ska försöka hjälpa till.

- Från början gjorde de ju upp det här mellan klubbarna, men något fick bandyklubben att ändra sig. Jag tycker att det här är en storm i ett vattenglas som man borde kunna lösa som vuxna människor.

Vad händer annars?

- Då får vi agera på något sätt. Jag vet inte hur än. Alternativet är att tillverka en läktare, men det är inte aktuellt i dag. Det finns inga pengar.

- Men det säger sig självt att man inte kan åka till Söderbärke och hämta en läktare där bara för att man blivit osams.

Jonas Rydén, vice ordförande i Smebacken support, säger att för deras del är bråket lagt åt sidan.

- Vi tycker att de i Heros har betett sig lite löjligt. Vi ville bara låna en sektion som vi kunde bära över själva, men de skyllde på några reklamskyltar. När de sade åt oss att hämta den som står i Söderbärke brast det väl lite för oss.

Rydén vill inte berätta hur, men de drivande i supporterföreningen har bestämt sig för att försöka samla in pengar till att bygga en ny läktarsektion.

- Möjligen hinner vi det till efter sommaruppehållet. Jag har inte fått någon prisuppgift, men har hört att det ska kosta omkring 50 000 kronor.

Han vill också understryka att Smebacken support bara företräder sig själva i kritiken mot Heros.

- SFK är inte alls inblandat i det.

Mer läsning

Annons