Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för utegym vid Prästabadet – om arvsfonden skjuter till pengar

Byggstart i vår och klart till sommaren 2017. Den förhoppningen har Smedjebackens fritidschef Lars Andersson gällande de långt framskridna planerna på ett utegym invid Prästabadet.

Annons

Idéskiss över planerat utegym vid Herosfältet, Smedjebacken.

Efter att kommunstyrelsen vid sitt senaste möte godkänt nyttjanderättsavtalet (arrendet) mellan kommunen och fotbollsklubben SFK för den strandnära placeringen strax till öster om badplatsen återstår dock en tämligen viktig detalj – finansieringen.

Planen är att Allmänna arvsfonden ska bidra med cirka 600 000 kronor av de kring 800 000 kronor som utegymmet har beräknats kosta.

Jag hoppas att vi får loss pengarna så vi kan börja bygga i vår

– Vi skickade ju in en ansökan i våras men fick sedan uppmaningen från arvsfonden att komplettera med nyttjanderättsavtalet, säger Lars Andersson, som utöver sin roll som kommunens risk- och säkerhetschef/beredskapssamordnare även är kommunens fritidschef.

– Så vi får väl. Handläggningstiden kan ju bli uppemot ett halvår, men jag hoppas att vi får loss pengarna så vi kan börja bygga i vår, tillägger han.

Vyskiss över Prästabadet/Herosfältet med det planerade utegymmet längst till höger.

Önskemålen om ett utegym har framförts från flera håll. Bland annat har pensionärer hört av sig enligt Lars Andersson.

– Ja, och det är nog så att alla åldrar har efterlyst ett utegym, från pensionärer till ungdomar. – I det ursprungliga förslaget talades det också om två utegym, varav det ena skulle placeras invid elljusspåret på Hagvallen i Morgårdshammar.

Men för att kunna förverkliga idén riktades fokus mot en anläggning.

– Vi måste börja någonstans och jag tror det här kan bli ett riktigt bra komplement till de övriga idrottsanläggningarna vid Herosfältet och vårt rikskända varmbad.

Lars Andersson tror och hoppas att om det första utegymmet blir verklighet kan det mycket väl byggas fler anläggningar i kommunen.

Läs även: Utegym och hinderbana - Åke Hestners förslag på väg att bli verklighet

Läs även: En ny park för alla åldrar kan bli verklighet i Vansbro

Mer läsning

Annons