Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katthemmet fick uppmuntringspris

/
  • Miljöpartiets Calle Morgården i samspråk med Bergslagskattens Gun Melander.  Foto: Peter Ohlsson
  • Calle Morgården, själv kattägare, kelade med en av de hemlösa katterna. Gun Melander och Carina Berg lägger ned mycket tid och engagemang på katthemmet, vilket Miljöpartiet och Morgården ville uppmärksamma.  Foto: Peter Ohlsson

Annons

I slutet på 90-talet började det lokala Miljöpartiet att dela ut uppmuntringspriser och det har skett vid närmare tio tillfällen.

Redan för åtta år sedan fick Carina Berg ta emot priset för sitt brinnande engagemang för ortens hemlösa katter och nu var det dags igen.

"Nu har verksamheten växt och många ideella krafter på Bergslagskattens katthem lägger ned mycket av sin fritid på att skapa en dräglig tillvaro för övergivna katter", skrev Miljöparitet i sin motivering och konstaterade att katthemmet blivit uppmärksammat utanför kommunens gränser.

Carina Berg och Gun Melander berättade att det för närvarande finns 45 katter på hemmet men att fem är tingade.

- Vi tar 1 500 kronor och då är dom vaccinerade, kastrerade och öronmärkta.

På bergslagskatten.se kan man se bilder på katterna på hemmet och enligt Carina Berg har man cirka 80 besökare per dag på hemsidan.

Det är övergivna och ibland misskötta katter som kommer till hemmet från både Smedjebackens och Ludvikas kommuner. Både pensionärer och ungdomar hjälper till med att sköta de fyrfota vännerna.

- Det är många som kommer hit varje dag för att titta på katterna, sa Carina.

Men det ruvar mörka moln över Munkbo skola, där katthemmet hyr in sig.

- Kommunen vill sälja fastigheten och vi vet inte om vi får vara kvar med en ny ägare. Men vi hoppas förstås, sa Carina Berg.

Mer läsning

Annons