Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insänt: DM i innebandy avgjordes mellan Röda Berga och Sundborn

Inför storpublik på 250 personer spelades under torsdagen finalen för flickor i Skol DM i innebandy. Spelplats var Bergahallen i Smedjebacken och de två finallagen kom från Röda Bergaskola och Sundborn skola.

Annons

Matchen spelades i högt tempo och båda lagen visade prov på många tekniska kvaliteter. Laget från Röda Berga bestod enbart av elever från år 6 medan Sundborns skola hade mestadels elever som var ett år yngre.

De större tjejerna från Smedjebacken hade marginalerna på sin sida och de fysiska egenskaperna vägde snart över till Röda Bergas fördel. Efter halvtidsresultatet 4–1 så blev det likadana siffror i andra halvlek (matchen spelades i 2 x 20 min) och slutresultatet blev därför 8–2 till Röda Bergaskolan.

Det var andra året i följd som guldmedaljerna hängdes runt flickor från Smedjebacken då det även i fjol var många av tjejerna som var med i det segrande laget. Årets finalmatch spelades i Fair Play-anda och det var en upplevelse att minnas länge för de inblandade spelarna.

Bäva månde de andra skolornas spelare nästa år då tjejerna från Sundborns skola är äldst och det skulle förvåna många av åskådarna om det inte är Sundborns skola som nästa år jublar högst av alla i finalspelet 2017-2018.

Målgörare var:

Röda Bergaskolan: Evelina Göthberg 3, Hilma Hult 3, Alice Eklund 1 , Agnes Björkhaug 1

Sundborns skola: Ida Berglund 1, Mira Hofst 1

Laguppställning:

Röda Berga: Hannan Oog, Ingrid Lind, Hilma Hult, Mtilda Springfeldt, Nova Norlén, Alice Eklund, Evelina Göthberg, Ella Gardsjö, Evylin Östby, Agnes Björkhaug

Sundborns skola: Klara Hyttsten, Ida Berglund, Emma Gabrielsson, Nike Persson, Signe Öhgren, Josefine Hedman, Maja Höjer, Laima Norrström, Mira Hofst, Nova Pettersson, Amanda Ek, Ella Ströhmer

Det vinnande laget från Röda Berga-skolan.
Sundborns tjejer förlorade matchen, men många har chans på segern redan nästa år.

Mer läsning

Annons