Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals hundar vid Heros

/
  • Från Norge kommen. Nina Strand åkte från Oslo för att delta i tävlingarna med Papillonen Jazz och Phalene-hunden Tarzan, som beskrivs som en Papillon

Annons

Det är Jenny Grom från Ludvika Brukshundklubb som sammanfattar tävlingsdagarna så. Tillsammans med Fagersta kennelklubb har de förberett och hållit i aktiviteterna.

Men hur kommer det sig att två klubbar, den ena från Ludvika och den andra från Fagersta till slut hamnar i Smedjebacken?

- Vi hade tänkt vara i Ludvika först. I Räfsnäs. Men då ställde kommunen krav på oss att vi skulle plocka undan tält och sådant varje dag. Så vi blev här i stället, och kommunen har varit jättebra att arbeta med, säger Jenny Grom.

Nu kommer det dröja minst två år innan tävlingen kan återkomma till Smedjebacken igen. Pressen på arrangörerna har varit sådan inför förberedelserna att ingen ansökan om tillstånd skickats in till Svenska Brukshundklubben för arrangemang nästa år igen.

- Jag kan inte lova uppföljning om två år heller. Vi tar möte om det framöver, säger Jenny Grom när hon tillfrågas om eventuella planer för år 2009 i stället.

Arrangörerna är helnöjda med veckan. Vad tycker då deltagarna om arrangemanget? De som NLT pratade med gav tummen och tassen upp.

- Det är en jättebra plats och ett toppenarrangemang på alla sätt, säger Jan Carlsson från Lund.

Han är ofta med och tävlar i liknande arrangemang. Ibland även till Norge där liknande veckoarrangemang finns.

- Jag har varit här hela veckan, och varit med i alla tävlingarna. Med blandat resultat. Som bäst blev det ett par tiondeplatser. Och ett par diskningar, men det är inte hundens fel, utan mest husse som är velig, säger Jan Carlsson.

På plats upphittades även en grupp hundmänniskor från Norge, som tillfälligtvis slagit ner bopålen i Norberg.

- Det är en väldigt bra tävling. Vi har startat varje dag, men inte i alla tävlingar. Hndarna trivs också här, de gillar att ha mycket hundar runt sig, säger Nina Strand från Oslo.

Deltagarnas röst tycks i alla fall peka åt en uppföljning.

Mer läsning

Annons