Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halv miljon till ny dagisavdelning

Annons

Kommunstyrelsen har för sin del sagt ja till att verksamheten utökas i Vad. Det innebär också att den nya dagisavdelningen får tak över huvudet genom leasing av en modul som byggs ihop med Lillgården. Leasingalternativet har sedan tidigare praktiserats i Hagge.

Av allt att döma har det fungerat väl. Om inte annat blev det den billigaste lösningen. Halvmiljonen ska användas till att ställa i ordning marken där modulen ska stå, inklusive anslutning av vatten- och avlopp och el.

I utredningen som föregått politikernas beslut har tanken på att samtidigt bygga samman de två enheterna - Vads skola och Lillgården - förts fram. En sådan passage skulle exempelvis förenkla mathanteringen.

- Men det har visat sig att en stor del av barnens lekyta försvinner om byggnaderna byggs ihop. I varje fall som det ser ut där i dagsläget, påpekar kommunstyrelsens ordförande, Leif Nilsson (s).

Till årsskiftet ska den nya avdelningen vara klar att tas i bruk.

Barn- och utbildningsförvaltningens chef, Anders Hjelm, ser detta som en första etapp.

- Ambitionen är att i framtiden bygga ihop skolan med Lillgården. Anledningen är att det blir en flexiblare organisation.

Mer läsning

Annons