Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt positiv utveckling – Ovako nyanställer

I dag meddelade Ovakos ledning att man kommer att öka produktionstakten genom utökad bemanning. Totalt ska runt 80 personer anställas. Hur många det blir i Smedjebacken framgår inte.

Annons

– Även om det fortfarande finns en hel del osäkerhet om den långsiktiga utvecklingen för industrin, är vi glada att se att den positiva trend som vi såg i slutet av 2016 har fortsatt under inledningen av 2017, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef på Ovako.

Hur många som kommer att nyanställas i Smedjebacken framgår inte. Ovakos kommunikationschef Oskar Bosson säger att nyanställningarna kommer att fördelas jämt bland Ovakos produktionsenheter.

Det är mot bakgrund av ökad efterfrågan inom de flesta av Ovakos kundsegment som företaget beslutat att selektivt utöka antalet skift vid sina stål- och valsverk för att därigenom höja utnyttjandet av produktionskapaciteten. 

I pressmeddelandet skriver Ovako:

"Den utökade skiftgången kommer att hjälpa till att minska flaskhalsar i produktionen och på så sätt höja Ovakos totala tillgängliga produktionskapacitet med runt 10 procent, beroende på produktionsmix. För att bemanna de utökade skiften räknar Ovako med att anställa cirka 80 nya medarbetare, som förväntas börja på bolaget under det första och andra kvartalet i år.

Parallellt med höjningen av produktionstakten fortsätter Ovakos arbete med att sänka företagets strukturella kostnader och bolaget förväntar sig att som tidigare aviserat kunna realisera 18 miljoner euro i kostnadsbesparingar under 2017".

Mer läsning

Annons