Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärrvärme till Skogsgläntan

Annons

Efter att under flera år legat i malpåse har kommunen beslutat att förskolan Skogsgläntan ska öppnas igen. Sedan tidigare finns det ett beslut om att lokalerna ska byggas om för 1,5 miljoner kronor.

Det har dock visat sig att uppvärmningen med direktverkande el kommer att bli mycket dyr. Att bygga om till fjärrvärme skulle kosta två miljoner kronor.

Efter ombyggnaden av Fridhem finns det 300000 kronor över där och dessa kan omfördelas till Skogsgläntan. Dessutom kan kommunen få ett bidrag på 600000 kronor. Det återstår därmed 1,1 miljoner kronor för att finansiera ombyggnaden till fjärrvärme.

Kommunstyrelsen har beslutat att bevilja 1,1 miljoner till projektet och dessutom flytta över de pengar som blev över från Fridhem.

Det extra tillskottet tas från de beslutade investeringarna från aktivitetshallen i Söderbärke, som flyttats fram med fyra miljoner kronor till 2008.

-Genom att flytta fram investeringen över nyår för aktivitetshallen kunde vi frigöra pengar, utan att överskrida investeringsbudget, förklarar Leif Nilsson, kommunalråd.

Mer läsning

Annons