Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem hantverkare samlade under ett tak

/

Annons

Det är något år sedan Karin Jaxelius köpte det gamla missionshuset i Smedjebacken och där har hon byggt upp en keramisk verkstad med allt vad det innebär. Men fortfarande har hon mycket plats kvar i huset som är outnyttjat. Bland annat hela läktaren över kyrksalen var oanvänd.

- Under de år som gått har jag träffat många hantverkare här i bygden och sett vilka fantastiska arbeten de gjort och samtidigt noterat att de nästan aldrig haft möjlighet att visa sina jobb, säger Karin Jaxelius.

Detta gjorde att hon började fundera på hur de skulle kunna få en möjlighet att visa sina skapelser på ett bättre sätt.

- Tanken växte med tiden fram på att skapa en utställning för dessa hantverkare, vilket ledde fram till den nu aktuella utställningen med fem konsthantverkare som jobbar med fem olika material, berättar Karin Jaxelius.

De fem hantverkarna är Frej Krogars som jobbar i trä, Anders och Elsa Boman som väver textilier, Joan Jones som skapar skulpturer i keramik och mässing, smeden Joakim Frost och slutligen Eva Gustavsson som håller på med trådkonst.

- Man skulle kunna kalla det en modern sorts luffarslöjd, säger Eva Gustavsson.

Hon jobbar med trådslöjd och då främst i koppar och rostfritt och det handlar mest om bruksföremål, men på utställningen i missionshuset är det mest ljusstakar.

- Jag börjar ofta med en idé och sedan utvecklas det hela på vägen och kan bli något annat än det var tänkt från början.

Utställningen pågår till den 16 augusti och är öppen måndag till torsdag mellan klockan 15.00 och 18.00.

Mer läsning

Annons