Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man misstänks för grov misshandel – polisen: "Han kan ha fått rosa färg på kläderna"

På torsdagskvällen gick polisen ut med information om att en man och en kvinna ska ha blivit misshandlade i en fastighet i Smedjebackens kommun.
– Kvinnan var medvetslös när hon fördes till lasarettet, säger Mats Öhman, polisens pressinformatör.
Senare under kvällen namngavs en man som nu är misstänkt för brottet.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Spara tusenlappar på att leva klimatsmart – 19 tips både du och miljön tjänar på

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

SÅ KÖPER DU PLUS

En man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern har förts med ambulans till Falu lasarett. Enligt polisen ska båda två ha blivit "rejält misshandlade".

– Kvinnan var medvetslös när hon fördes till lasarettet, säger Mats Öhman, pressinformatör för region Bergslagen, som dalapolisen tillhör.

Larmet fick polisen strax före klockan 17 på torsdagseftermiddagen.

– Men misshandeln har skett betydligt tidigare. Det var personal vid lasarettet som larmades oss då de misstänkte att dessa två personer hade utsatts för ett allvarligt brott. När polisen åkte till lasarettet och pratade inledningsvis med de båda målsägarna så framkom det att brottet har begåtts i en fastighet i Smedjebackens kommun, berättar Mats Öhman.

På torsdagskvällen gick polisen ut med information om att en man och en kvinna ska ha blivit misshandlade i en fastighet i Smedjebackens kommun.OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Både den misshandlade mannen och kvinnan hade rosa färg från så kallad självskyddsspray på sig när de kom till lasarettet.

– Så det är inte otänkbart att den som har misshandlat dem har rosa färg på kläderna. Eller de som har gjort detta, vi vet inte om det är en eller flera gärningsmän, säger Mats Öhman.

Har ni någon misstänkt för brottet?

– Nej, ingen är skäligen misstänkt. Vi letar för fullt efter den eller de som har gjort detta.

Brottsrubriceringen är grov misshandel, innebär det att det har använts någon form av tillhygge?

– Ja, de första uppgifterna som vi har tyder på att någon form av tillhygge har använts under misshandeln, säger Mats Öhman.

Vad händer härnäst?

– Vi har spärrat av fastigheten och en teknisk undersökning ska göras. Kläder med mera från de båda skadade personerna har tagits i beslag för teknisk undersökning. Sedan ska vi såklart försöka förhöra de båda misshandlade personerna,samt fortsätta att leta efter gärningsmannen eller gärningsmännen också, säger Mats Öhman.

När tidningen pratade med Mats Öhman vid klockan 22.30 hade han fler uppgifter:

– Vi har fått ett namn på en person som nu är misstänkt för grov misshandel. Det rör sig om en man och han är ännu inte anträffad. Mer än så kan jag inte säga i nuläget. Brottsplatsen kommer att förbli avspärrad och bevakas under natten, i väntan på att teknikerna ska kunna påbörja den tekniska undersökningen.

Vid lunchtid på fredagen var ännu ingen person frihetsberövad misstänkt för misshandeln.

– Vi fortsätter arbetet och under dagen ska det göras en brottsplatsundersökning. Vi ska försöka hålla förhör med de båda målsäganden, men det beror lite på deras mående såklart. Sedan ska vi ta in andra vittnesuppgifter – om det är någon som har sett ett hört något som kan hjälpa oss i det här, berättar Christina Hallin, presskommunikatör på polisen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons