Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drakfest i strålande sol

/
  • För tredje gången. Team M-150 verkar vara omöjliga att klå i drakbåtstävlingen. Laget grejade den tredje inteckningen och erövrade därmed också vandringspriset.
  • Bästa showen. ”Bonde söker fru”, det spektakulära laget med idel nyblivna konfirmander, blev årets publikfavorit och erövrade titeln ”Best in Show”.
  • Kromglans. Utanför Hälsosmedjan fanns det i år en hel del välpolerade och välmusklade bilar och motorcyklar att titta.
  • Svårstyrda. Att det fanns gott om svängrum i Kolbäcksån förhindrade inte trängseln. Här är det lagen ”MS Morgårn” och ”SWL:s Takstollar” som konkurrerar om den rakaste kursen i mål.
  • Sjönöd. Drakbåtstävlingen 2007 kom till stor del att handla om det här, tvivelaktig balans i manskapet, kapsejsade kanor och lagom muntra miner.
  • Första doppet? Att delta i drakbåtstävlingen kan ha sina sidor. Här är det ett lag som ”valde” att simma i land.

Annons

- Vi är helnöjda, allt klaffade som planerat, rapporterar Tor Hägglund för Kardebrummas räkning.

Utställningen av exklusiva bilar och motorcyklar blev mycket uppskattat. Ett bråk uppstod visserligen vid öltältet under kvällen. Men det stökades undan snabbt enligt Tor.

När det gäller fyllan och stökigheten under lördagskvällen lyder bedömningen att det var värre ifjol.

Enligt rapporteringen från polismyndighetens länskommunikationscentral anmäldes två fall av misshandel, och ett fall av fylleri som ledde till ett omhändertagande.

- Vi hade det väldigt lugnt jämfört med Falukalaset, påpekar Kjell Gredesjö i Lions.

Drakbåtstävlingen blev i år en uppgörelse som till stor del handlade om balans och förmågan att styra en flytande farkost. Det var många lag som gjorde ofrivilliga besök i Kolbäcksåns styvt tiogradiga vatten. I en del heat välte två av tre kanoter.

Själva tävlingsmomentet kammade Team M-150 hem - för tredje gången. Därmed erövrade laget också vandringspokalen.

Det mest spektakulära laget var gänget med idel konfirmander - Bonde söker fru. Fjärdeplatsen i paddlandet var en framgång i sig. Men titeln "Best in show" smäller högre.

Att laget var värd utnämningen stod klart när de bjöd publiken på en väl inövad föreställning vid Kvarnstugan.

Mer läsning

Annons