Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömdes till fängelse och vård, men friades på en rad punkter

Två män från Smedjebacken stod åtalade för en rad brott som de begått tillsammans eller var för sig.
De dömdes, men friades också en rad punkter. Ord stod mot ord i tingsrätten och inget kunde bevisas.

Annons

Åtalet handlade bland annat om misshandel, våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

En av männen är i 40-årsåldern, den andre runt 30. De flesta händelser som de stod åtalade för inträffade under senhösten 2017.

Den äldre av de båda männen dömdes för misshandel av sin före detta sambo. Han angrep henne på en parkeringsplats och sparkade på bildörren så att hennes ben kom i kläm. Mannen nekar.

Han har erkänt hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott, men nekat till våld mot tjänsteman. Det var när tre poliser skulle ta hand om honom för att han var berusad som mannen ska sparkat mot en av poliserna. Rätten bedömde polisernas vittnesmål som trovärdiga.

De båda männen friades alltså från en rad anklagelser eftersom ord stod mot ord när det gäller skadegörelse, misshandel, stöld och olaga hot.

Den äldre mannen dömdes misshandel, som inte är ringa, hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. Han fick fängelse i tre månader.

Den yngre dömdes för misshandel och ringa narkotikabrott. Det finns därför särskilda skäl att inte sätta honom i fängelse, i stället får han skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för sitt drogberoende.

Mer läsning

Annons