Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den gripne mannen har nu häktats – misstänks för flera grova våldsbrott

Den man som greps i fredags, misstänkt för två fall av grov misshandel som inträffade i Smedjebackens kommun i torsdags, häktades på måndagseftermiddagen vid Falu tingsrätt.
Mannen häktas på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund: Polisen jagar känd våldsman – misstänks för grova misshandeln i Smedjebacken: "Viktigt att vi får tag i honom"

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen, som är i 30-årsåldern och bosatt i Smedjebackens kommun, häktas på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, misstänkt för två fall av grov misshandel i torsdags.

Han häktas även misstänkt för ett fall av grov misshandel i Smedjebacken den 18 oktober samt ett fall av misshandel, grov stöld och försök till utpressning den 4 november, även detta i Smedjebackens kommun.

Läs även: En man misstänks för grov misshandel – polisen: "Han kan ha fått rosa färg på kläderna"

Den man som misstänks för två fall av grov misshandel i Smedjebackens kommun i torsdags, häktades på måndagen vid Falu tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för flera våldsbrott begångna i Smedjebackens kommun, där han även är hemmahörande.

Åklagaren angav i sin häktningsframställan att det finns risk för att den misstänkte kan komma att försvåra sakens utredning, exempelvis genom att förstöra bevis, samt att det finns risk för att den misstänkte mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet. Åklagaren ansökte även om tillstånd att kunna ålägga den misstänkte med restriktioner.

Mannen anhölls i sin frånvaro den 7 december, misstänkte för brotten begångna i oktober och november, och greps odramatiskt på en plats i Borlänge under fredagseftermiddagen.

Det var på torsdagen som en grov misshandel inträffade på en plats i Smedjebackens kommun. En man och en kvinna fördes med ambulans till Falu lasarett. Personalen på lasarettet misstänkte att paret hade utsatts för ett allvarligt brott och larmade då polisen.

Både den misshandlade mannen och kvinnan hade rosa färg från så kallad självskyddsspray på sig när de kom till lasarettet.

– Så det är inte otänkbart att den som har misshandlat dem har rosa färg på kläderna. Eller de som har gjort detta, vi vet inte om det är en eller flera gärningsmän, sade dalapolisens presstalesperson Mats Öhman till tidningen på torsdagen.

Brottsrubriceringen är grov misshandel, innebär det att det har använts någon form av tillhygge?

– Ja, de första uppgifterna som vi har tyder på att någon form av tillhygge har använts under misshandeln, sade Mats Öhman på torsdagen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons