Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinen slut i Söderbärke

/
  • Soppatorsk. I mer än en vecka har det varit slut på bensin hos Bilistens automatstation i Söderbärke. Problem med bensinleverantören som i sin tur resulterat i betalningssvårigheter lyder förklaringen från bolagets regionansvarige. Foto: Thomas Isaksson
  • Foto: Thomas Isaksson

Annons

Bilförarnas irritation har stationsföreståndaren och Söderbärkebon Karina Nohrstedt förståelse för. Det var också hon som till slut tvingades sätta upp lappen vid stationen.

- Tyvärr måste jag säga att det varit slut på bensin och att vi inte fått någon ny leverans.

- Men förklaringen är att Bilisten har hamnat i betalningssvårigheter.

Hon nämner att hon via ett mejl informerades om att Bilisten i Sverige AB genomgått en företagsrekonstruktion vid Göteborgs tingsrätt i slutet på juli. Resultatet blev att bolaget fick bankgarantier för tre månader.

- Dessutom var det sagt att Shell skulle leverera bensin, men vi har inte fått hit någon bensin än.

- Dieseln har räckt fram till nu, men det är bara en tidsfråga innan även dieseltanken är tom.

Lars-Ingvar Andersson som är regionansvarig för Bilisten i Mellansverige har däremot en något annorlunda version av varför bensintanken är tömd i Söderbärke.

Han hävdar att den direkta orsaken beror på leverantörsproblem.

- Och det är ett problem som är väg att lösas nu genom en ny leverantör, bensin kommer att levereras till Söderbärke när som helst.

När tidningen hänvisar till företagsrekonstruktionen vid tingsrätten i Göteborg klargör Lars-Ingvar Andersson att bolagets problem att sköta sina betalningar blev en följd av problem med bränsleleveranserna.

- Men allt det här är på väg att lösas. Jag förstår förstås folks oro för att förlora sin möjlighet att tanka bilen.

- Det är dock absolut inte frågan om en konkurs eller att vi lägger ner verksamheten. Bilisten kommer även i fortsättningen att finnas kvar i Söderbärke, lovar Lars-Ingvar Andersson.

Mer läsning

Annons