Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BE20 spelar allsångsframkallande musik

/
  • Dragspelare med mera. Bengt Olsson har även skrivit text och komponerat de elva låtar som är med på skivan gruppen nu släpper efter önskemål från publiken.  Foto: Karin Rickardsson
  • Välkommen till oss. Så heter skivan som såldes i samband med spelningen. Den är tryckt i 300 exemplar och inspelad i Fagersta.  Foto: Karin Rickardsson
  • Från vänster: BE2O. Eller för att använda deras vardagsnamn: Ove Andersson på gitarr och Eva Olsén som sjunger. Eric Kristoffersson på

Annons

Gruppen lirade akustiskt i Bagarstugan under onsdagen. Namnet kommer sig av medlemmarnas begynnelsebokstäver i förnamnen, Bengt, Eva, Eric och Ove. De var tidigare en trio, men spelar nu som kvartett.

- Det var ett år sedan vi spelade här sist och sedan dess har vi blivit med bas, säger gruppens sångerska Eva Olsén och syftar på Eric Kristoffersson och hans "stora fiol" som hon kallar basen.

- Ja, det är svårt att få den under hakan, kontrar Eric Kristoffersson snabbt.

Spelningen var akustisk så till den grad att till och med mikrofonerna tvingades utgå. Anledningen till det stavas utrymmesbrist. Det tjugotal platser som finns var alla upptagna när Smedjebacksgruppen lirade blandade låtar. En del material är gammalt, bekant och allsångsframkallande. Andra låtar som spelades kommer från skivan som släpptes i samband med spelningen.

- Vi tyckte det var bra att släppa den här först eftersom vi är ett smedjebacksband, säger Eva Olsén.

Skivans elva låtar är alla skrivna och komponerade av gruppens dragspelare Bengt Olsson. 300 skivor har tryckts upp som säljs i samband med gruppens framträdanden.

- Det är inget vi livnär oss på, utan vi har fått önskemål om att lämna några spår efter oss. Och nu har vi gjort det. Det bästa som kan hända är att någon blir glad av det, säger Bengt Olsson.

Mer läsning

Annons